Chcete rozvíjet své dovednosti v oblasti analýzy a aplikace dat? Pomůže vám v tom Data Science Bootcamp, který se bude poprvé konat v květnu 2023! Tento program, jehož cílem je pomoci vám lépe porozumět analytice, modelům, algoritmům, platformám a nástrojům pro analýzu problémů, vám nabídne praktické zkušenosti s reálnými soubory dat. Věříme, že právě tímto způsobem se nám podaří vychovat novou generaci datových odborníků, kteří budou vybaveni pro efektivní práci v tomto rychle se rozvíjejícím odvětví.

Jana Večerková, zakladatelka a generální ředitelka Coding Bootcamp Praha, vysvětluje: “Data Science je rychle se rozvíjející obor pro všechny, které baví řešit výzvy. Zahrnuje komplexní uvažování o byznysových a společenských problémem a použití technologií s cílem odhalení poznatků z dat. Spojuje v sobě uplatnění logiky i kreativity.”

Data Science Bootcamp bude celodenní program vedený zkušeným týmem mentorů Coding Bootcamp Prague ve spolupráci s odborníky ze společnosti EY. Bude se zabývat tématy, jako je zpracování a analýza dat, strojové učení a hluboké učení. Účastníci získají praktické zkušenosti prostřednictvím úkolů a závěrečného projektu, který jim pomůže aplikovat koncepty, jež se během kurzu naučí. Prezentace závěrečného projektu proběhne na veřejné akci Demo Day na konci bootcampu.

“Data Science je stále důležitější pro obchodní rozhodování. Může poskytnout cenné poznatky o chování zákazníků a trendech na trhu, které mohou firmám pomoci činit lepší rozhodnutí,” řekl Michal Ambler ze společnosti EY a doplnil: “Je v naší DNA podílet se na vzdělávacích iniciativách i v oblastech, kde je největší celospolečenská potřeba a zájem. I proto se těšíme, že studentům pomůžeme získat znalosti právě v oblasti datové vědy.”

Datoví vědci jsou velmi žádaní nejen v České republice, ale i po celém světě, a nový kurz si klade za cíl tuto potřebu uspokojit tím, že studentům nejen poskytne nejnovější znalosti, ale také jim pomůže najít zaměstnání. Vzhledem k tomu, že jen v České republice chybí podle odhadů 8000-10 000 datových odborníků, existuje dobrý důvod, proč uvažovat o kariéře v tomto prudce se rozvíjejícím odvětví. 

Data Science Bootcamp bude zahájen v květnu 2023. Data Science Bootcamp bude zahájen v květnu 2023. Účastníky provede vším – od odhalování trendů ve velkém množství komplexních dat až po přesné předpovídání výsledků –, aby byli v každém ohledu připraveni na práci v tomto rychle se rozvíjejícím prostředí.

Program je otevřen všem úrovním –  od začátečníků až po zkušené programátory, kteří si chtějí rozšířit své znalosti a přejít do světa datové vědy. Všichni uchazeči musí mít základní programátorské dovednosti nebo před přihlášením do tohoto programu absolvovat předchozí kurz programování. Chcete-li se o programu dozvědět více nebo se přihlásit, navštivte stránku www.codingbootcamp.cz/cz/data-science.